Spreekhoek werkt ook met telelogopedie. Telelogopedie is het behandelen op afstand door middel van een webcam – één op de praktijk en één bij de patiënt thuis.

Het gebruik van videocontact is vooral erg geschikt om mensen die moeilijk of niet naar de praktijk kunnen komen, toch logopedisch te behandelen. Denk daarbij niet alleen aan mensen die slecht ter been zijn of thuis moeilijk te missen zijn: ook mensen die op zakenreis zijn en hun wekelijkse behandeling niet willen overslaan, kunnen zo worden geholpen.

Door stijgende kosten en drukke banen van ouders is het niet altijd eenvoudig om wekelijks naar de logopediepraktijk te gaan. Daarom is het mogelijk om ook spraak- en taaltherapie, na reguliere therapie, via telelogopedie te volgen. Wekelijks worden er dan via een webcam therapeutische oefeningen gedaan. Daarnaast kunnen de kinderen op een speciale website met oefengames oefenen. Dit bevordert de motivatie en stimuleert het regelmatig oefenen. Ook mensen met Alzheimer, Parkinson of afasie kunnen bijzonder gebaat zijn bij logopedie in hun eigen omgeving.

Bij telelogopedie komt u 1 keer per maand naar de praktijk toe. De overige behandelingen worden via de computer uitgevoerd.